30 dolog, amit minden producernek tudnia kell 1. – Csinálj valamit!

Mike Monday egy neves angol producer, aki nemrég blogolásba fogott, és a posztjaiban rettentő hasznos tanácsokat ad a zenekészítéshez. Ebből idén júliusban összedobott egy ingyenes könyecskét, amit mostantól kis, fogyasztható adagokban olvashattok nálunk magyarul.


Mike Monday olyan zenészeket és vállalkozókat képez tovább, akik mindig a lehető legjobbat akarják nyújtani. Az a küldetése, hogy az alkotó embereket rávezesse, hogyan éljék azt az életet, amit szeretnének, és ne azt, amit úgy gondolják, hogy élniük kellene. Ebben az alkotófolyamatok alapos ismerete segíti, és a Neuro-lingvisztikus programozás (NLP) nevű technika, amiből hivatalos képesítést szerzett.

Miután 1994-ben végzett Oxfordban, zenélni kezdett, és 38 éves korára sikeres produceri karriert futott be az elektronikus zenében. Egyedi hozzáállásának köszönhetően vált sikeressé a zenei életben, és mostanra több mint 250 számot és 3 albumot adott ki, valamint több mint húsz országban lépett fel. Alkotóként mindig ragaszkodott a függetlenséghez, három kiadója és egy publishing cége volt. Emellett úttörőnek tartják abban, ahogy a digitális médián keresztül tartja a kapcsolatot a rajongóival.

A világ különböző pontain élő alkotókkal folytatott kommunikáció vezette rá, mit is szeret és akar csinálni igazán: megváltoztatni azoknak az életét, akik mások életét teszik jobbá az NLP és a tanítás segítségével.

Mike Monday jelenleg Londonban él a családjával.

Bevezetés

Amit a következő posztokban olvashattok, azt 17 év munkája alatt tanultam meg, miközben jóval több, mint 250 elektronikus zenének voltam szerzője és producere. A legtöbb írás 2011 első felében jelent meg a webszájtomon, de most néhány helyen kiegészítettem és átszerkesztettem őket.

Adok majd tanácsokat a zenekészítéshez, és ahhoz, hogyan szabadítsd fel az alkotói energiáidat, de találkozhattok majd olyan gondolatokkal is, amik általánosságban adnak muníciót a boldoguláshoz.

Remélem, nektek is akkor örömöt nyújt majd, mint nekem a megírása. Ha még többre vagy kíváncsi, akkor iratkozz fel a levelezőlistámra, amin rendszeresen adok ingyenes tippeket.

1. Csinálj valamit!

Sok ígéretes zenei producerrel találkoztam, akik azt mondták, többet kell tanulniuk, mielőtt bármit befejeznének vagy kiadnának. Főiskolára mennének, elvégeznének valamilyen képzést vagy olvasnának még könyveket. Amellett, hogy ezek letagadhatatlanul hasznosak, a tapasztalatnál nincs jobb tanítómester.

Csinálj valamit, és sokat tanulsz majd belőle. Tanulj sokat, és nem fogsz csinálni semmit.

Az eredeti szöveg innen szerezhető be.

CÍMKÉK: ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!