imPro School nyílt nap General Midivel


Az elektronikus zeneszerzés oktatására szakosodott imPro School július 30-án nyílt napot tart az A38-on a Monkey6 szervezésében, hogy ízelítőt adjanak a képzésből. Az esti zúzás előtt többek között Paul Crossman aka. General Midi, a breakbeat pionírja tart előadást azoknak, akiket érdekel a szoftveres zenekészítés, és profiként vagy amatőrként maguk is eszkábálnak számokat, vagy csak a kezdő lökésre várnak, hogy belevágjanak.

General Midi a kilencvenes években kezdte megbolondítani a bristoli klubok közönségét egy újfajta hangzással, és később szerzőtársával olyan számokat írt, amik hozzájárultak ahhoz, hogy a még ma is népszerű breakbeat igazi műfaj lett az elektronikus tánczenén belül. Azóta a világ egyik legprofibb produceriskolájában, a londoni Point Blank College-en tanít sound designt, amiről a szombati előadását is tartja.

Az imPro oktatói közül a fejtágítást Chris.su kezdi, akinek a legnagyobb drumandbass kiadók jelentetik meg a zenéit. A hazai ősproducer azt mutatja meg, hogyan építette fel az All is Full of Love című Björk-számhoz készült remixét. Mango, akinek a zenei produkcióin lassan több generáció felnőtt, társával, az eximPrós Iamyankkal prezentálja, milyen setuppal live acteznek az utóbbi fél évben. Azt demonstrálják, hogyan jön létre egy zenei előadás a produceri és a DJ-eszközök együttes bevetésével. Ennek a
lehetőségeiről beszél Koczák Péter aka. Mongoose, aki szeptembertől hiánypótoló DJ-próbahelyet nyit Bassment néven. A suli alapítója, Deák Ambrus egy vizsgamunkát vesz elő, és azon keresztül ad kóstolót a képzésből.

Az előadások délután fél hattól kezdődnek, utána tíztől osztja a tört basszust a nagyteremben az imPróban végzett Mongoose, akinek hamarosan a Dub Fx kiadójánál jelenik meg albuma, aztán Mango és Iamyank mozgatja meg a népet glitch-hoppal, őket követi AMB, General Midi, a Fine Cut Bodies, majd Bergi és Svindler. A Mötörbárban Robi Benzon, Wachter, Falcao és Tolo  (Lavalava), Peter Bernath (Plug ‘n Lay) és Max Factor küld négynegyedes talpalávalót.

Beugró: 1000 forint

A Facebook eventet itt találjátok.

CÍMKÉK: , , , , , , ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!