9. Hogyan legyél jobb zenész


Bújj ki a burokból! Vedd le a szemellenződ, és hallgass változatos zenéket! Ha mindig csak közepes zenét hallgatsz, akkor te is csak maximum közepes zenét fogsz készíteni.

Az olcsó eszközöknek köszönhetően manapság több közepes (oké, legyünk őszinték, csapnivaló) elektronikus zene van, mint valaha. Az igazat megvallva, lehet, hogy elektronikus zenéből több a csapnivaló, mint bármi másból.

De ne ragadj meg az általános és átlagos színvonalon csak azért, mert az vesz körbe. Az önmagad által állított határok miatt pont lemaradsz mindenről. Egy ötletekkel, inspirációval és nézőpontokkal teli zenei világ vár odakint. Ne hagyd figyelmen kívül! Ez zene, nem vallás.

Ha eddig még nem tetted, válassz ki egy műfajt, amiben nem vagy járatos, és nézz utána a Wikipedián a műfaj klasszikus albumainak. Hetente hallgass meg egyet. Csak egyet. Egyszer. Talán még be is jön. De ha mégsem, akkor is tanulni fogsz belőle.

Azáltal, hogy megpróbálod kiszélesíteni a látókörödet, nemcsak többet fogsz tanulni és gyorsabban, hanem hatalmas előnyre teszel szert más producerekkel szemben, akik csak a saját kis alműfajukban mozognak.

17 éve abból élek, hogy elektronikus zenét írok. Nem hagyom abba, mert imádom. A műfaj legjobbjai lazán vannak olyan jók, mint bármelyik műfaj legjobbjai. De többet tanultam más műfajok mestereitől, mint az elektronikus zene legnagyobbjaitól.

Mike Monday 30 dolog, amit minden zenei producernek tudnia kell című írása eredet nyelven innen szerezhető be.

CÍMKÉK: , ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!