26. Hét főbűn a kreativitás ellen

Nem könnyű beindítani a kreatív energiákat, de ha elkerülöd az itt felsorolt buktatókat, akkor a múzsádnak nem sok kifogása marad, hogy ne jöjjön, és hozza az ihletet.

1. Fáradtság

A legtöbb embernek 7-8 óra alvásra van szüksége naponta, hogy kipihenje magát. Ha koránkelő vagy, akkor feküdj le időben, ha meg éjszakai bagoly vagy, akkor ne kelj korán! Ez az egyik legfontosabb tanácsom azok számára, akik hatékonyak szeretnének lenni.

2. Túl sok lehetőség

Ha túl sok ötleted van és túl sok eszközöd, akkor csak szétszóródik a figyelmed. Dönts egy ötlet mellett, és szűkítsd le a lehetőségeidet, mielőtt belevágsz valamibe! Így jobban és gyorsabban fogsz haladni.

3. Levelezés

Ide tartozik a Twitter, a Facebook és a netezgetés is. Lehetőleg naponta legfeljebb kétszer nézd csak meg a leveleidet, és előre határozd meg, mikor függeszted fel a munkát, hogy a közösségi oldalakon tevékenykedj, és az RSS-eidet olvasd!

4. Rendetlenség

Apránként távolíts el mindent a közvetlen közeledből, amire nincs szükséged a munkához! Minden nap tisztíts meg újabb területeket kifelé haladva, amíg csak meg nem szabadulsz minden figyelemelterelő tényezőtől!

Tegyél rendet a fejedben is, minden nap kezdj azzal, hogy megtisztítod a fejed a zavaró gondolatoktól! Én nemrég megint bevezettem, hogy húsz percet meditálok, mielőtt nekiállok bárminek.

5. Irigység

Ne törődj azzal, mit csinálnak mások! Bármennyire is irigyled mások sikerét, és érzed azt, hogy nem érdemelték meg, ne fecséreld az idődet arra, hogy ezen rágódsz! Ami nem tartozik a munkádhoz, az lényegtelen számodra.

6. Kritikusok

Velük egyáltalán nem kell foglalkozni. Chris Guillebeau remek meglátása, hogy még egyetlen kritikusnak sem emelt szobrot senki. Igaz, még oktatónak sem, de próbálok ezen változtatni. :)

7. Maximalizmus

Fejezd be végre azt a számot! Már bőven jó lett.

Mike Monday 30 dolog, amit minden zenei producernek tudnia kell című írása eredeti nyelven innen szerezhető be.

CÍMKÉK: , ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!