Íme a Tipsy Wings remixverseny öt legjobbja

Számtalan kiváló, erős munka érkezett a Tipsy Wings remixversenyünkre, és a hosszú, fájdalmas őrlődés után végre döntés született: megegyeztünk a Muti Music-kal és az Abletonnal a nyertesről. Hogy a kedélyeket tovább borzoljuk, egyelőre az első öt helyezettet jelentjük be, akik tízezer forint értékben Ableton utalványt nyertek. Köztük van a nyertes, aki a külföldi remixmegjelenés mellett egy rakás hasznos ajándékot vághat zsebre. A remixet egy olyan kiadványra teszi fel a Muti Music, amin például az új albumával az Addictech letöltési listájának csúcsán álló ill. Gates is szerepel egy trekkel, és ráadásnak egy 250 dolláros remixdíjat is felajánlottak. Hopp. Az első helyezett nevét jövő kedden hozzuk nyilvánosságra, addig jöhetnek a találgatások.

A legjobb ötbe az kerülhetett be, aki karakteres, erős identitással bíró, és profin szóló remixet nyújtott be. AnderZone egy kattant, koszos breakkel katapultált a legjobbak közé. A szám mocskosabb, mint a másodosztály a MÁV-on, mégis szépen megproducált munkáról van szó, a hangzás tiszta. Ügyesen gyúrta kerek egésszé a hangmintákat, a mix egyensúlyban van. Nem hiába végezte el az imPro képzését.

AMB – Tipsy Wings (anderZone’s Trash Pump Mix) by anderZone

Bx2 mixe egy rövid, ismétlődő loopra épül, tiszta, szellős, és gyönyörűen meg van keverve. A hangok nagyon szépen férnek meg egymással. A pergők dizájnja például nagyszerű, váltakozásuktól kellemesen hullámzik az egész szám. A szám egyszerűségét jól egészíti ki részletgazdagsága, a basszuson jó az érdes, szőrös magas freki, nem túlgondolt, de nem is túl unalmas a sound design. Ha nagyon szőrszálhasogatni kell, akkor azt kifogásolhatjuk, hogy talán kicsit kevés az eredetiből felhasznált felismerhető hang.

AMB – Tipsy Wings (Bx2 remix) by Bx2

A következő pályamű iamyanké, aki szintén elvégezte az imPro képzését, és azóta hol az A38 nagyszínpadán játszik, hol az Instantban Mango mellett rezidensként. A remix professzionálisan szólal meg, külön a clapet emelnénk ki, ügyesen el van csúsztatva. Szép a sound design, a törmelékszerű részletekkel és a koszos, erre-arra válaszolgató huhogó bagolyhanggal. A highpass filteren átengedett pad kellemes hűvösséget visz a cuccba.

iamyank remixes: AMB – Tipsy wings by iamyank

A Magamura név mögött ketten állnak, és jellemzően mélyebb, átgondoltabb zenéket csinálnak. Átütő karakterük ezen a számon is hallatszik. A hangzás talán hagy némi kívánnivalót maga után, de összességében megnyerő a csilingelő hangminták, a rotyogó basszus, és az élő érzetű perkusszív elemek násza. A dubstep lassú tempója jól ötvözik a középtempós breakbeat ritmikával.

Amb – Tipsy Wings (Magamura remix) by Magamura

Mongoose-tól, akinek a DubFX kiadójánál jelent meg az első albuma We Drink Palinka címmel, ez, mondhatni, már megszokott minőség. Nem is vártunk kevésbé jót. A remixe basszusorientált, lassan bólogatós dubstep. Jól áll neki a középső, koszos, dobos agyhalál. Az eredeti hangmintákat jól használta fel, telitalálat, ahogy összegyúrta a saját hangjával az eredeti szám elemeit.

Amb – Tipsy Wings (Mongoose Терминатор remix) by Mongoose

CÍMKÉK: , , , , , , , , ,

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá te is!