Bemutatjuk a Tipsy Wings remixverseny győztesét

Múlt héten elárultuk, kik kerültek be az első ötbe, és most végre eljött az idő, hogy leleplezzük az első helyezettet, akinek a remixe megjelenhet a kaliforniai Muti Musicnál. A 2011-ben az imPro School, a Muti Music és az Ableton közreműködésével megrendezésre került Tipsy Wings remixverseny győztese Bx2, azaz a 23 éves Bacsa Bence. Neki ezúton is forrón gratulálunk.

“Bx2 remixe mennyei. Szétesett, wonky, és cseppet melankolikus, de őrült jól húz” – üzeni Dov, a kaliforniai Muti Music feje. Ők adják ki a számot januárban a Clipping Paths 2: Golden című válogatáson, amin a glitch szcéna ismert karakterei mellett az új albumával a chartokat döntögető ill. Gates is szerepel egy trekkel. Ez a megjelenés a fődíj legértékesebb része, egy létra a nagybetűs ugródeszkához. Főleg, hogy a Mutinál olyan nevek zenéi jönnek ki, mint Freq Nasty, Kraddy vagy Opiuo.

AMB – Tipsy Wings (Bx2 remix) by Bx2

Ezt fejelte meg a kiadó utólag egy 250 dolláros remixdíjjal, hogy ezzel is tovább ösztönözzék a nyertest, akit teljesen váratlanul ért az első helyezés. Idézzük: “Sosem pályáztam semmire soha életemben, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Kiadónál sem jelent meg még semmim”.

Bence hét éve zenél, nemrég még egy rapegyüttesben írta a számokat és billentyűzött. Felléptek a Hősök előtt a FEZEN-en, és szépen szaporodtak a Facebook-rajongóik, de szembejött vele az Ableton, és most szünetel a csapat: “Másfél éve Ableton live-ozok, egy ismerős adta oda, hogy ez iszonyatosan jó, és ráugrottam a dologra. Ez nekem egy hatalmas robbantást jelentett. Most főleg ezt akarom tanulni, és a tervem az, hogy saját zenéket írjak”.

Ezzel biztosan jó helyre kerül a fődíjjal járó Ableton Suite 8, ami mellé néhány játékszert is kap Bence, név szerint egy Max for Live-ot, egy Novation Launchpadet, és egy pro accountot a Soundcloudon, hogy legyen hol publikálni az új zenéket.

Az imPro School számára is nagy öröm, hogy ilyen szépen kistafírungozhatunk egy tehetséget köszönhetően az Ableton, a Muti, a Novation, és a Soundcloud nagylelkűségének, hogy minden további nélkül támogatták a remixversenyünket. 2010-es megalakulásunk óta annak szenteljük az energiánkat, hogy felkutassuk a tehetségeket, és segítsük őket érvényesülni. Eddig ez remekül látszik működni például iamyank és Mongoose esetében, reméljük, hogy nemsokára Bx2-vel is  ugyanígy büszkélkedhetünk. És akkor taps!

CÍMKÉK: , , , , , , , , , , , ,

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá te is!