Ableton képzések indulnak az imPro Schoolban

Miközben javában zajlik a jelentkezés az imPro jól bevált zenei producer képzésének ötödik évadára, elérkezett a pillanat, hogy új szintre lépjünk. Elkezdtük bővíteni a repertoárt két új, egymásra épülő, de egymástól függetlenül is elvégezhető képzéssel, amiken az Ableton Live-ot birizgáljuk meg jó alaposan.

Az Ableton Live teljesen megérdemelten vált újabban a legnépszerűbb zenekészítő programmá, nem véletlen, hogy mostanában olyan nevek használják, mint Ritchie Hawtin, az Elite Force, Sasha, vagy Eskmo. A diákjainkon végzett kísérletek és a begyűjtött információk egyértelműen azt igazolták, hogy ennek az oktatására mifelénk is nagy az igény. Az új tanfolyamaink így azoknak szólnak, akik kifejezetten magát a programot akarják megismerni. Emellett az imPro School alapgondolata, hogy az elsődleges hangsúlyt az alkotói folyamatra és teljesítményre helyezzük, a zenei produceri képzésben él tovább.

Az Ableton Basic egy kétnapos alapozó, ami biztos kiindulópontot nyújt az elektronikus zenekészítéshez. A programhasználat mellett kitérünk arra, mit is jelentenek az olyan szakkifejezések, mint a sidechain, a filter, vagy a flanger, áttekintjük a zenei alapfogalmakat, a hang fizikáját és a hangterjedést. Így ez a képzés a kezdők mellett a haladók számára is hasznos lehet.

Az Ableton Pro egy jóval nagyobb lélegzetvételű képzés, amiben AMB, iamyank és Mango vezetésével vesszük át teljes egészében az Abletont. A nyolc hét alatt sorra kerítjük a beépített hangszereket, az audiofelvételt, audiomanipulációkat, warpingot, sampling technikákat, beépített audio és MIDI effekteket és MIDI kontrollereket. Innen az elszánt diákok könnyítéssel haladhatnak tovább a nagytestvér karjaiba, az imPro zenei producer képzésére. Aki sikeresen elvégzi az oktatást, az mentesül a felvételi alól, és árengedményt kap.

Az alapozás decemberben indul, a rá épülő Ableton Pro január második hetében. Így a kettőt egymás után el lehet végezni, de külön-külön is megállják a helyüket. Az első képzésre november 23-ig, a másodikra december 30-ig lehet jelentkezni. A további részleteket megtaláljátok az imPro új szájtján.

CÍMKÉK: , , , , , ,

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá te is!