Bassment – DJ nevelde a pincében

November 28-án, azaz jövőhét hétfőtől zúgó basszusok által generált földmozgás várható, ugyanis nyit a Bassment próbaterem, amely itthon egy meglehetősen nagy igényt igyekszik betölteni: lehetőséget adni olyan DJ-knek, akiket a szomszédok rendszeresen halálosan megfenyegetnek a hangos zene miatt vagy ilyen-olyan okból nem tudják saját stúdiójukban fejleszteni tudásukat. Azonban nem csak a haladóknak, és hangerő-őrülteknek lesz lehetőségük profi körülmények között zenélni, hanem lelkes kezdőknek is, akik tanulni szeretnének, anélkül, hogy a család kitagadná őket. Ismét egy mérföldkőhöz érkezett a magyar elektronikus zenei élet, mivel ehhez hasonló még nem volt itthon.

Ahogy az imPro School is úttörőnek számít a hazai elektronikus zenei képzés terén, úgy a Bassment is egy egyedülálló próbálkozás hazánk DJ tehetségeinek kiaknázására. A város közepén található pincehelység nem mellesleg az imPro végzett hallgatójának, Koczák Péternek a vállalkozása, aki Mongoose néven készíti saját zenéit, na meg sajátkezűleg vakolja a falat a próbateremben és szereli be a kapucsengőt, mivel az egész a sajátja, aminek tervezési szakasza hosszú időre nyúlik vissza és egy régóta dédelgetett vágyát váltotta valóra ezzel. Na de miért is kell Magyarországnak az első kifejezetten potméter partizánokra fókuszáló próbaterme?

Két terem lesz a zenélni vágyók rendelkezésére. A kisteremben fog folyni majd a kezdők okítása, a nagyterembe pedig mehetnek az elborult agyú figurák, mivel akár live act-ek gyakorlására is lesz lehetőség. Mindkettőben stúdiómonitorok és Pioneer CDJ-k fogják segíteni a munkát, a teljes technikai apparátus megtalálható a próbaterem honlapján. Fontos tapasztalatot jelenthet, hogy olyan felszerelésen lehet félsüketre zenélni magunkat, amelyek a nagyobb hazai klubokban alapfelszerelésnek számítanak. Ezzel lesz áthidalható a probléma azoknak a laptop DJ-knek, akiknek nincs még dúsgazdag barátnő a farzsebében egy komolyabb lejátszóhoz/keverőhöz, és nem akarnak esetleg később beégni azzal, hogy CDJ-t eddig csak a pult másik oldaláról láttak. Viszont nem csak feltörekvő lemezlovászok ülhetnek nyeregbe, hanem olyanoknak is erősen javallott a Bassment, akiknek nincs hozzáférésük illetve olajvállalkozásuk ahhoz, hogy profi stúdiókörülmények között hallgathassák meg készülő szerzeményeiket. Csak fogod a laptopod, beugrasz a Dob utcába, és próbálgathatod, hogy mégis hogyan szól a te kis szörnyszülötted egy igazán tökös hangrendszeren, ami nem a faterod 5.1-es házimozi hifije. Így a Bassment voltaképpen egy mini stúdiót és próbatermet jelent, ahol az otthoni felszerelésbeli hiányosságokat profi körülmények között lehet pótolni, méghozzá abszolút hungarokompatibilis áron.

Tehát jövőhéten nyit a Bassment, méghozzá egy egyhetes akcióval, ahol David Hasselhoff fog autogramot osztogatni hamburgerekre illetve mindenki féláron bérelheti ki a termeket. Aki viszont imPro School igazolvánnyal rendelkezik, annak 30% kedvezmény jár a bérleti árból, méghozzá ez egy lifetime offer, vagyis egy jövendőbeli halálos basszustúladagolásig marad a kedvezmény! Vámpírok és élőhalottak nem játszanak! Csekkoljátok a Bassment oldalát és Facebookját!

CÍMKÉK: , , ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!