Így prezentáltok ti

Az imPro zenei produceri képzésének legfontosabb és egyben legizgalmasabb része a szemeszter végi prezentáció, ahol a hallgatók megmutatják vizsgamunkájukat, amin (elviekben) hónapok óta dolgoztak. Összesen tíz pályamunkát mutattak be a srácok két nap alatt, ahol aztán tényleg volt minden, kezdve a feel good nu discotól egészen a reggelig tartó sörözésig.

Mivel a korábban végzett hallgatókat mindíg szívesen látjuk viszont előadásokon, workshopokon, vagy prezentációkon, a záró vizsga bemutatásokra zenei producerek több generációjával telt meg az imPro HQ. Nagy Attila Objects névre keresztelt drum and bass trackjével kezdte, ahol a neurofunkos húzós basszustémát kombinálta egy big band zenéből mintázott trombita szólammal. Ezt Tóth Dávid postdubstepje követte, hogy aztán Feterik Flórián instrumentális nu discója váltsa fel. Megmaradva az instrumentális vonalon, Domoszlai László egy nem tudni honnan előkotort orosz balett bakelitlemezről mintázott a saját hip-hop projektjéhez, amelyből Mangó szerint már csak egy jó fekete bassline hiányzott. Borbély Loránd élete első elektronikus zenéjét prezentálta, amelyhez még egy Michael Bayt is megsirató videót vágott össze a Mátrixból. A zsűriként, döntőbíraként és ügyeletes okoskodóként funkcionáló hallgatóknál ez a szám okozta a legnagyobb fejtörést, mert Lorándnak úgy sikerült egy teljesen a ‘90-es évekre hajazó zenét összeraknia, hogy ennek igazán nem volt tudtában. Végül Kerekes Tamás zárta a sort, aki saját bevallása szerint mindössze fél nap alatt készítette el a kicsit liquides drum and bass-t, amire ha valamivel több időt fordított volna, akár a legjobb zenék közé is kerülhetett volna a vizsgaanyagok listáján. A végzős diákokkal aztán együttes erővel vettük be a Gabi Presszót, legurítottunk néhány csak-egy-sört a sikeres vizsgák örömére, hogy végül valami hajnalig tartó, megfejthetetlen vitába bonyolódjunk.

A második napra négy prezentáció maradt. A legerősebb produktumot valószínűleg Domozi József a.k.a Joe tette le az asztalra ebben az évfolyamban, akinek saját trackje olyan jól szólt a referencia anyaghoz képest, hogy néhányan poénosan megvádolták, hogy direkt rossz minőségű felvételt játszott le a referencia trekkjéből. Nem mintha számított volna, hiszen a filmzenés, darkos glitch-step abszolút profi munka volt, és az oktatók a legmagasabb kategóriába sorolták. Simó Péter is egy külön videóval készült a prezentációjához, a zenéjének kategorizálásával pedig magának is meggyűlt a baja. A műfaji ügyekben kompetens Kevinhez fordult felvilágosításért, aki halkan állapította meg, hogy az erősen idézi a 10 évvel ezelőtti tribal house/techno hangzásvilágot, amit ő is nagyon csipázott annak idején. Gruber Viktor is igyekezett valami újat hozni Avicii ihlette, sok-sok szintivel díszített house trackjével, amelynek hallatán még a legkeményebbek is elmorzsoltak egy könnycseppet. A negyedik osztály legutolsó prezentálója Mihálku Balázs lett, aki egy szintén teljesen professzionális szinvonalú, 180 bpm-es hibrid mutánst hozott össze jungle, glitch-hop és ragga elemekből.

Az öblítés most sem maradhatott el, a srácok csoportosan vágtak neki a pesti éjszakának, a legkitartóbbakat a Corvin Tetőn érte a hajnal AMB glitch-hop szettje után.

Az imPro tantermének csendjét és a lakók nyugalmát azóta csak a csütörtöki Ableton Pro workshop-ok zavarják meg. Márciusban kezdődik az őrület: egy új produceri képzés indítása mellett szülinapot is ünnepel az iskola. Méghozzá a sajátját. És a másodikat. Mindezt lepacsizni egy általunk kieszelt új bulisorozat első alkalmával fogjuk, de erről majd kicsit később bővebben.

Végzősök, gratula! Pótvizsgások, mindent bele! Újoncok, harcra fel! Mindenki másnak pedig csak simán, így tovább!

CÍMKÉK: , ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!