Te is csak egy spam vagy

Tegyük fel, az emailed célba ér. Jókor, a jó emberhez, benne a jó linkkel a muzsikádhoz. Szerencsés vagy! Mi baj történhet még? Hát hogy el sem olvassák. Vagy elolvassák, de nem válaszolnak rá. Vagy elolvassák, idegesek lesznek rád, és soha többet nem akarnak rólad hallani. Tudd meg, valakinek te is csak egy spam vagy!

spam.jpg

Hogy megkönnyítsd a saját dolgod és kicsit lefaragj a lepattanási arányodból, tanulmányozd Marcus Taylor jó tanácsait, aki a The Musician’s Guide alapítójaként tonnányi kéretlen levelet kap kezdő zeneipari próbálkozóktól. Az alábbiakban a tanácsok magyarítva:

Fogd rövidre!
Előfordult már veled, hogy valamit csak a terjedelme miatt nem kezdtél el olvasni, félretetted, majd sosem tértél vissza rá? Képzeld, másokkal is. Leveledet fogd rövidre, ne tarts fel másokat! Mondjuk így:

Kedves Jenő,

Itt meg itt találkoztunk, ez meg ez vagyok, arra szeretnélek megkérni, hogy.

Egy rövid visszajelzésnek is nagyon örülnék.

Üdvözlettel,
Szabó Batman

Törj a lényegre!
Azt, hogy “és akkor bevettük a Tibit, és akkor a ’97-ben a Csabi átment a bőgőről pánsípra, de végül Csabi visszament bőgőre, de a pánsíppal együtt”, majd megírják és elolvassák a rajongók a Wikipedia oldalatokon (és ott is csak egy szűk réteg). Ha kíváncsi vagy valamire, kérdezd meg, ha szeretnél valamit, írd le!
A köntörfalazást, hagyd meg a bolhapiacra. Ott nem is tudnak olyan gyorsan otthagyni téged, mint amilyen gyorsan a törölt elemmé válhat a leveled itt.

Follow up!
Vezess egy táblázatot arról, hogy kinek és mikor írtál már az ügyedben. Ha valaki napok óta nem reagált, vagy te megígérted, hogy később újra jelentkezel, akkor nem árt, ha feljegyzed magadnak és észben tartod, mikor érdemes megint felvenni a fonalat a célszeméllyel. Az emailes megkeresések esetében remek segítséget nyújt a Nudgemail szolgáltatás.

Ne legyél az ablakon bejövő porszívóügynök!
Ne próbálj mindenáron tukmálni! Sokan az agresszív értékesítési szándék szagát is kiérzik egy zárt postaládából, náluk nem mész sokra rámenősséggel. Ha nem azonnal fizető vásárlóként, rajongóként, pénzeszsákként, hanem egy potenciális ügyfélként  tekintesz a címzettre, aki feltehetően elfoglalt, akkor kevésbé kelted a görcsösség, elkeseredettség látszatát. Nyugodtan biggyessz olyanokat a levélbe, mint hogy “Tudom, hogy ön nagyon elfoglalt”, illetve “Ha nem kíván tőlem hasonló levelet kapni, kérem azt is jelezze!”

Könnyítsd meg a dolgát! Gyorsítsd meg a folyamatot – tételezd fel, hogy lusta!
Ne azt írd, hogy “Mit gondol a zenénkről?” vagy “Volna-e lehetőség egy találkozóra?”, hanem azt hogy “A második dal 2:20-nál hiányzik valami, tudnánk együtt dolgozni rajta?” vagy “A következő kedden délután kettőkor ott leszek az irodája környékén. Tudnánk ebben az időpontban találkozni maximum 15 perc erejéig?”

[PointBlankOnline]

Egyetértesz? Hozzáfűznél? Jobb ötleted van? Mást tapasztaltál? Irány a kommentmező!

CÍMKÉK: ,

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá te is!