Tanácsok tapasztalt zeneipari dolgozóktól

A VentureHarbour felkért vagy harminc zeneiparban tevékenykedő szakembert, küldjenek már egy-egy hasznosnak vélt gondolatot a fiatalabb korosztálynak. Persze egyszerre ennyi tanácsot senki sem tud megfogadni, úgyhogy kiválogattuk nektek a jobbakat.

Vágj bele, válts valóra!
„Háromféle ember van a világon. Vannak azok, akik tesznek azért, hogy történjen valami, vannak, akik azt várják, hogy történjen valami, és vannak azok, akik azt kérdezik, hoppá, mi is történt most. Te tartozz az első csoportba.”
Simon Tam, Last Stop Booking

Nézd, mit csinál
„Ne azt hallgasd, amit mondanak, inkább nézd meg, hogy ők hogy csinálják.”
Jed Carlson, ReverbNation

A saját utad kövesd, ne másokét
„Ismerned kell a versenytársakat, de inkább foglalkozz a saját termékeddel. Kövesd a saját utadat, és ne másokat – a sikert mindenki más útvonalon éri el.”
Stan Mcleod, Bandwagon

Az üzlet nem a pénzről szól
„Az üzlet nem a pénzről szól. Arról szól, hogy megvalósítod az álmaidat mások és saját magad javára. Egy vállalat remek eszköz a világ és saját magad jobbá tételére.”
Derek Sivers, CD Baby

Nem kérsz
„Ha nem kérsz, nem kapsz, és nem is tanulsz.”
Stevie Rennie, Incubus, Renman Music & Business

Nem az a legnagyobb előtted álló akadály, hogy be kell törnöd a zeneiparba
„Ne hagyd, hogy a kép, amit a saját szemedben saját magadról kialakítottál korlátozza azt, hogy ki lehet belőled. A legnagyobb kihívást számodra nem a zeneipar jelenti, hanem azok a falak, amiket magad elé építettél tévhitekből, önbizalomhiányból, az ismeretlentől való félelemből, és a prioritások rossz kezeléséből. Amikor csak lehet, foglalkozz a szenvedélyeddel. Minden nap egy apró lépés, fejlődni fogsz és kitartásod meghozza gyümölcsét. Szárnyald túl az elvárásokat, legyél rendkívüli…! És észre fognak venni.”
Brian Thompson, Thorny Bleeder, The DIY Daily

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!