Hallgasd meg, mi a baj a Beatport TOP 100-zal!

beatport

Eredendően egy viccről van szó, mégis érdekes, egyben szomorú jelenségre világított rá Daleri névre hallgató, két 23 éves svéd alkotta producerduó. Fogták az éppen aktuális Beatport Top100-at, és a legütősebb partybangerekből egy rendhagyó mixet készítettek.  Mitől rendhagyó? Összesen 58 másodperc, és a felhasznált 16 dal mindegyikéből csak a dropot építették be.

Az eredmény:

Egy laikusnak talán fel sem tűnne elsőre, hogy ez nem is egy szám, hanem több. Daleriék kísérlete, mintegy nem hivatalos hadüzenetként az EDM jelenlegi iránya ellen, egy olyan jelenségre hívja fel a figyelmet, miszerint az utóbbi évek zenéi egyre inkább csak a már sikeresnek számító, toplistás helyezettek sémáira építkeznek, emiatt pedig túlságosan hasonlóak lesznek egymáshoz.

Természetesen nem követelmény, hogy valaki ne akarjon sikeres lenni, és nem is akarunk úgy csinálni, mintha az elektronikus tánczene puszta művészet lenne, de egyes producerek akarva, akaratlanul szinte már nem is zenéket, dalokat készítenek, helyette üzletileg optimalizált aranycsinálást folytatnak.

 

Tracklista:
1. Dimitri Vegas, Like Mike – Wakanda (Original Mix) [Intro]
2. Alvaro & Moti – NaNaNa (Original Mix)
3. Pyero – Genesis (Original Mix)
4. Chuckie, Dzeko & Torres – Down To This (Original Mix)
5. Makj – Springen (Original Mix)
6. Sini – Razz (Original Mix)
7. Pelari – Cango (Original Mix)
8. Krewella – Alive (Hardwell Remix)
9. Shermanology – The Only Way (Original Mix)
10. W&W – Thunder (Original Mix)
11. Gta, Henrix & Digital Lab – Hit It! (Original Mix)
12. Sultan, Ned Shepard, Fedde Le Grand – No Good (Extended Mix)
13. Henrix, Wayne & Woods – Jumangee (Original Mix) [Tiesto Club Life Rip]
14. Alvaro & Mercer feat. Lil Jon – Welcome To The Jungle (Original Mix)
15. Klauss Goulart & Mark Sixma – Rio (Original Mix)
16. Dimitri Vegas, Like Mike – Wakanda (Original Mix) [Outro]

via StoneyRoads

4 hozzászólás

 1. elistvan szerint:

  Most ezen mit kell meglepődni. Amíg lesz igény az ilyen igénytelen egykaptafa produkcióra, addig mindig is lesznek ilyenek. A Scootert is pl rettentően hypolják aztán kíváncsi lennék hány slágerük saját szerzemény és nem feldolgozás vagy lopás egy másik zenéból. A nép mégis élteti őket. Szóval egyél sz*rt 1.000.000 légy nem tévedhet.

 2. Maniac G szerint:

  Azért lesz igény ilyen zenére, mert az emberek többsége buta, általában sematikus jellemmel él és létezik. Kevés az egyéniség, és pont ezt használják ki.

 3. ROBotron szerint:

  …ez nagyon rossz!!! :D van fogalmuk a müvészi szabadsägról??? hogy bätran szabad hasznälni a sayät fantäziänkat? mert ha ök most épp ezt teszik, és igy születnek ezek az “zenék”, juuuuj mi lenne ha vaktäban muzsikälnänak???

 4. Geriking szerint:

  Élvezzétek barmok!
  Ez kell a népnek:4 kick meg egy hang ismétlése no meg persze valami értelmetlen közbepofázás. -.-

Szólj hozzá te is!