Producerélet: gondolatok a fejlődés körül

Screen Shot 2014-08-11 at 2.53.46 PM

Fotó: Instagram, Cashmere Cat
 

Az első próbálkozások nem lesznek tökéletesek, ez így normális.

Az egyik legnagyobb hiba amit producerként / dalszerzőként elkövethethetsz, az hogy azt gondolod, a következő számod nem csak a te életedet hanem az egész zenetörténelmet átírja majd. Sajnos az ilyen elvárások és a nyomás miatt amit magadra terhelsz, pont csökkented az esélyeidet.
Ha ki tudja mióta ülsz a gép előtt és próbálod befejezni az első számodat, az évszázad slágerét, valójában rá sem lépsz arra az útra ami abba a irányba vezet amerre menni szeretnél. Az igazság az, hogy legalább 10-20 nem teljesen tökéletes számot kell befejezned ahhoz, hogy valóban elkezd megtalálni azt az együttállást (helyes önkép, fejlettségi szint, kreativitás) amire alapozva már teljes értékű zenét tudsz készíteni.
Tudom, nem hangzik túl jól azt mondani egy zenédre, hogy kész van annak ellenére, hogy hallod, hogy nem olyan még amilyennek szeretnéd, de egyelőre ne a tökéletes dal legyen a cél! Mondd inkább azt magadnak, hogy “Akkor van kész, ha kihoztam magamból a maximumot”. Hidd el, számról számra szintet fogsz lépni.

Sokminden amit fontosnak gondolsz valójában sokkal kevésbé nem számít.

Habár ésszerűnek tűnhet megpróbálni elsajátítani a legtöbb technikát, megnézni annyi tutorialt amennyit csak lehet mielőtt nekivágsz a zeneírásnak, de sajnos közel sem annyira hatékony módszer ez mint gondolnád. A probléma az, hogy a sok jó mellett rengeteg félrevezető, rossz tanáccsal találkozhatsz a neten. Ha nem elég stabil a tudásod, ezek könnyen összezavarhatnak, ami megintcsak eltérít az utadról.
Minden kezdő producer idejének 80%-át zene készítéssel kellene töltenie és csak a maradék 20%-ot fordítania arra, hogy új technikákat sajátítson el. Próbálj meg saját erőből a lehető legmesszebb jutni, és ezen a ponton nézz utána 1-2 tutorialnak, vagy kérdezz meg szakmailag megbízható embert, hogy tovább lendülhess a következő szintre.

A hozzáállásod sokkal többet számít mint a tudásod.

Mégegyszer: nem kell mindent tudnod! Ahhoz hogy eredményes producer / dalszerző lehess, első sorban a gondolkodásodat kell úgy formálnod, hogy az minden nap arra kényszerítsen, hogy ülj le és zenélj.

forrás: musicsoftwaretraining.com

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!