5 unortodox hangminta gyűjtemény ingyen

Van aki szerint hangmintából sosem elég, van aki a ‘minél kevesebb annál jobb’ elvre esküszik, az viszont kétségtelen, hogy 1-1 új forrás igen inspiráló lehet. Ezért összegyűjtöttünk nektek néhány nem szokványos, ingyen letölthető kollekciót.

 

Clapless Buddha (NI Kontakt Library)

Nincs az a műfaj, beat aminek ne tenne jót egy-két ízes taps hang.  Clapless Buddha Library-be szalagra rögzített változatos taps hangokat gyűjtöttek, ráadásul extra effektekkel, paraméterekkel végtelen variációban személyre szabhatóak. Minimum Kontakt Player szükséges a használatához, de a minták külön is hozzáférhetőek.
Tipp: Humanizer effekt remekül csúsztat

Letöltés

 

Sound Design Tools by 99Sounds (Sample Pack)

Snare mellé, basszus fölé, pad mögé, perkák helyett mindig jól jöhet némi szokatlan recsegés ropogás. Ebbe a csomagba több mint 300 minta került a hidraulikus gépektől a perkusszív jég recsegésig.
Tipp: Próbálj meg nagyon rövid részeket kivágni a hosszabb mintákból és használni dob rétegezéshez, perkusszív ritmikákhoz

Letöltés

 

Into the Darkness II by Twisted Tools (Sample Pack)

A Twisted Tools nem véletlenül nagy ágyú a sound design piacon. Sötét, elmélyülős, helyenként horrorba nyúló atmoszférák és textúrák kerültek ebbe a csomagba.
Tipp: Próbáld meg kifordítani önmagából a mintákat, pl. 1-2 oktávval fel vagy le pitchelve, torzítva, darabokra vágva vagy éppen vocoderen keresztül jellegét vesztve teljesen más funkciót betölthet

Letöltés

 

THATSOUND Drum Pack (Sample Pack)

A THAT SOUND egy remek, dob hangok felvételére processzálására szakosodott cég. Vintage és analóg irányból közelítenek, viszont szem előtt tartják a modern elvárásokat. Igazán ízes, karakteres csomagjaik vannak. A hirlevelükre feliratkozásért cserébe egy kis válogatást adnak termékeikből.
Tipp: Erősen processzált, karakteres hangokról van szó, viszont jó móka lehet ha engeded elterelni magad és kitalálod milyen hangszerelés, hangzásvilág passzol a legjobban ahhoz a mocskos snare-hez.

Letöltés

Foley & Sound design pack (Sample Pack)

Magán gyűjtés: konyhai eszközök, fúró, hajszárító, aerosol spray. Végtelen lehetőségek tárháza.
Tipp: Ezzel a tecnikával feszes ritmikákat csikarhatsz ki az amúgy semmilyen zeneiséget nem hordozó hangmintákból is.

Letöltés

 

+1: Hungarian Sound Designers

1500 taghoz közelítő facebook segítőkész facebook csoport rendszeres érdekességekkel, technikai vitákkal, tippekkel. Érdemes csatlakozni!

Ha szeretnél elmerülni a Sampling technikák témakörében jelentkezz a Zenei Producer képzésünkre.
CÍMKÉK: , , , , , ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!