Kis célok a maximális sikerek érdekében 2017-re

steps-to-business-your-success_quote

 

Számot vetsz a 2016-os évedről, és azon gondolkodsz, miért nem értél el több mindent? Miért nem szerződött le a zenekarod egyetlen kiadóval sem? Miért nem jutottál egy nagyobb fesztiválokra fellépőként? Miért nem támogatja több rajongó a zenei projekted?

Ha nagyon távoli perspektívából szemléled a céljaidat, és ebből a nézőpontból értékeled, mennyire sikerült elérni őket, nagyon könnyű elbátortalanodni. Könnyen felmerülhet a kérdés, “mégis mi az értelme ennek az egésznek?” A hosszútávú célok fantasztikusak, és fontos, hogy tudj nagyot álmodni, de néha lépj hátra, hogy megtaláld azokat az utakat és módokat, amelyekből lendületet meríthetsz.

Az évkezdés remek alkalom arra, hogy visszanézz egy kicsit, és kitűzd a céljaidat a 2017-es évre. Az alábbi 5 pont erre egy remek kezdést tud adni.

 

  • Tisztázd, hol is állsz valójában

 

Lehet, hogy egy olyan alkotó vagy, aki nemrégiben debütált az első számával, és abban reménykedtél, hogy ezután valamelyik kiadó leszerződtet. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy a jelenlegi ponton ez egy reális elvárás volt-e.

Milyen arányban érik el ugyanezt a célt más, hasonló szinten lévő artistok? Reális volt-e a határidő, amit magadnak szabtál? Értékeld őszintén a jelenlegi helyzeted, mielőtt nagyra törő célokat tűzöl ki magad elé.

 

  • Mérd fel mid van

 

Írd össze, mik azok a pontok, amik eladhatóvá teszik a projekted.

Lehet, hogy a már megjelent albumodon egy szám erejéig egy híresebb előadó is közreműködött, vagy a turné során egy ismertebb banda előzenekara voltatok. Mik azok a pontok, amelyek a sztorit adják a zene köré?  Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, hiszen egy újságíró is ugyanezeket fogja tenni, ha szeretne a projektedről írni.

 

  • Tűzz ki elérhető célokat

 

Ha már tisztában vagy a jelenlegi szinteddel, és hogy mik is vannak pontosan a birtokodban, el tudod kezdeni a következő lépéseket kijelölni. Ha szeretnél egy nagy fesztiválon játszani, de még nincs annyi rajongód, vagy nincs elég tapasztalatod, akkor célozz be kisebb fesztiválokat, amik befogadóbbak az új előadókkal kapcsolatban.

Ha szeretnéd, hogy egy nívós oldal írjon rólad, de máshol még nem jelentél meg, előbb célozz meg olyan blogokat, amik kifejezetten az új zenészek felfedezésére fókuszálnak.

Kezeld extra reálisan, miért is támogathatja bárki is a projekted, és mi az amit a színpadon elérhetsz.

 

  • Állítsd fel heti célokat

 

Nézd meg, mi az amit hétről hétre meg tudsz tenni. Mikromenedzsmenttel a dolgok sokkal elérhetőbbé és könnyebben megközelíthetővé válnak.

Habár alacsonyabbra lőni kontraproduktívnak tűnhet, hosszútávon sokkal több mindent fogsz elérni, ha kevesebbet vállalsz be, és azokra a pontokra fókuszálsz, amelyeknek a legtöbb esélye van a sikerre.

Abból, hogy elérhetővé teszed a céljaidat, sokkal több lendületet fogsz tudni meríteni. Minden nap egy lépéssel haladj a céljaid felé, egészen addig, amíg el nem éred.

 

  • Értékeld a heti sikereidet

 

Minden hét végén értékeld, hogy elérted-e a célodat, vagy sem. Ha igen, sorolj fel három okot, miért sikerült. Ha nem sikerült, arra is sorolj fel három okot, és nézd meg, mi az amit jövő héten tudsz változtatni.

Ahhoz, hogy nagyot álmodj, először kicsiben kell elkezdeni. A legnagyobb sikerek is kicsiben kezdődtek el, apró, de okos lépésekkel.

A cikk forrása: http://www.musicthinktank.com/blog/creating-small-goals-for-maximum-success-in-2017.html

CÍMKÉK: ,

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!