A BBC Radiophonic Workshop már cover zenekarral is büszkélkedhet

Az Arturia egy dokumentumfilmet készített az elektronikus zene legbüszkébb angol otthonáról, a legendás BBC Radiophonic Workshopról. A laboratóriumot azzal az ambíciózus céllal hozták létre 1958-ban, hogy bármilyen hangot képesek legyenek előállítani, amit a BBC rendel, legyen az foley vagy sci-fi. Aztán egészen hihetetlen lehetőségeket rejtett magában az akkori új, gyerekek szánt műsor a különc időutazóról – a Dr. Who. Delia Derbyshire találékonyságának köszönhetően a szallagra felvett, manipulált hangok a mai napig futurisztikusnak hatnak.

Derbyshire és Daphne Oram már nincs közöttünk, azonban a még élő Radiophonic veteránok, Mark Ayres, Peter Howell, Dick Mills, Roger Limb, és Paddy Kingsland szerepelnek a filmben.

Nem elég, hogy Ayres hihetetlen erőkkel dolgozik azon, hogy archiválja a labor munkásságát, a csapat még egy zenekart is alapított, hogy eljátszák a legnagyobb slágereket és újabb darabokat is szereztek. Mindez remekül összhangban van a fiatalabb artistok jelenlegi törekvéseivel, hogy DIY jelleggel vegyítsék a digitális elektronikát az analóg és akkusztikus eszközökkel.

Forrás: http://cdm.link/2017/06/unlocking-unimaginable-sounds-bbc-radiophonic-workshop/

 

0 hozzászólás

Legyél te az első, aki hozzászól.

Szólj hozzá te is!